Natuurmonumenten overweegt waterspeelplek in ENCI groeve

Natuurmonumenten overweegt waterspeelplek in ENCI groeve

Na het mislukte project van een natuurplas in de ENCI groeve, gooit natuurmonumenten een nieuw voorstel op tafel: namelijk een waterspeelplek voor kinderen.

Even terug naar 2017; Met veel trots kondigde Natuurmonumenten de opening van de nieuwe natuurplas aan in de ENCI Groeve. De massale toestroom die dit veroorzaakte had men klaarblijkelijk onderschat. Al snel was men genoodzaakt de gehele ENCI groeve tijdelijk te sluiten. Het waterpeil werd verlaagd en het strand werd onaantrekkelijker gemaakt om er te zonnebaden. Er kwam ook een verbod op zwemmen en pootje baden in de gehele ENCI-groeve.

Deze week presenteert Natuurmonumenten een nieuw ontwerp van een herinrichting van de natuurplas tot waterspeelplek voor kinderen. Op woensdagavond 17 April is er een inloopavond in chalet d’n Observant waarin dit projectsvoorstel uit de doeken gedaan wordt. GeĂ¯nteresseerden zijn welkom tussen 19 en 21u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar