Wandelen

Wandelen

De Sint-Pietersberg is ongetwijfeld een van de prachtigste wandelgebieden in Zuid-Limburg. Er bevinden zich verscheidene wandelpaden over de Sint-Pietersberg en de rest van het Plateau van Caestert, met verschillende aanknopingspunten, die u langs de meest gevarieerde en cultuurhistorische landschappen brengen.

Wandeling over de Sint-Pietersberg vanaf Fort Sint Pieter

Komende vanuit het Centrum van Maastricht, dan is het parkeerterrein bij het “Oog van Sint-Pieter” het perfecte startpunt voor een wandeling over de Sint-Pietersberg. Langs het Fort Sint Pieter loop je de Luikerweg op. Voor een korte wandelroute blijf je de Luikerweg volgen tot aan het nieuwe uitkijkplateau en trap naar de Enci groeve. Hier kan je kiezen om de groeverand te volgen langs Lichtenberg, of om via Zonneberg langs Sint-Pieter terug te keren naar de parkeerplaats aan het Oog van Sint Pieter.

Voor een langere wandeling kan je vanaf de Luikerweg richting de Van Schaickweg lopen. Niet ver van de splitsing bevind zich de Kiekoet, het vogelkijkscherm dan uitzicht biedt over de Oehoe-vallei. Langs de westelijke helling van de Sint-Pietersberg loop je voorbij de ENCI groeve richting het Poppelmondedal naar de Duivelsgrot. Vanuit de duivelsgrot kan je ofwel de aftakking richting de Enci-vijver nemen, de observant beklimmen of verder door de grens over naar het Plateau van Caestert wandelen.

Wandelroutes over de Sint-Pietersberg

Spring naar toolbar